Ben jij water drinken beu in de zomer? Join the club, ijsthee maken is het nieuwe water! Klik ook lekker naar mijn gratis recepten voor water met fruit en kruiden en mijn top 10 van fruitwater recepten.
IJsthee maken is bij mij inmiddels automatisme geworden, ik draai er mijn hand niet meer voor om en ijsthee is dan ook een van mijn favoriete drankjes in de zomer. IJsthee is dorstlessend, je kan er eindeloos mee variëren, het is veel gezonder dan frisdrank en bovendien hartstikke goedkoop als je het zelf maakt. Met deze ijsthee recepten ben ik snel klaar en ze zijn verrukkelijk! Zo kan jij ook makkelijk ijsthee maken. En niet bitter, want dat risico loop je nog wel eens.
IJsthee maken met lekkere, makkelijke recepten
Suikervrije ijsthee met munt
Ingrediënten voor 1 liter
- 1 liter water
- 1 cm gember
- Schijf citroen
- Schijf limoen
- 4 takjes verse munt
- 15 gram groene thee
- 1 el honing (optioneel)
Bereiding ijsthee
- Kook 1 liter water. Laat de theeblaadjes 5 minuten trekken in het hete water. Hoe langer je het zakje laat hangen, hoe sterker. Hiervan wordt de thee bitter en met name groene thee kan hierdoor bitter worden. Doe dit dus naar eigen smaak en laat het kort trekken als je de bittere smaak niet lekker vindt.
- Schil de gember en maak hier dunne plakjes van. Zorg ervoor dat de gember gemakkelijk met het water in contact komt. Voeg ook de takjes munt toe.
- Zet de thee een nachtje in de koelkast.
- Voeg de volgende dag citroen- en/of limoenschijfjes toe.
- Blijkt de thee te sterk door de gember? Geen nood: voeg wat rauwe honing toe en je lost het meteen op!
- Serveer koud met wat ijsblokjes.
Bron: I love health
Groene ijsthee met citroen
Ingrediënten voor 1 liter
- 1 liter kokend water
- 2 zakjes groene thee
- sap van een halve citroen
- handjevol verse munt blaadjes
Bereiding ijsthee
- Kook het water en laat de thee niet langer dan 5 minuten trekken.
- Voeg het citroensap toe
- Laat de thee afkoelen door er wat ijsblokjes aan toe te voegen en zet de thee vervolgens een nacht in de koelkast.
- Kneus wat muntblaadjes wanneer de thee is afgekoeld en doe deze ook in de kan. Garneer met een schijfje citroen en klaar is je ijsthee!
Bron: Focus on Foodies
Kruidige ijsthee zonder suiker
Ingrediënten
- 1 liter water
- kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 2 kardemom peulen
- 3 theezakjes (kruiden)thee
- sap van twee citroenen
- handje verse munt
- eventueel ahornsiroop of honing naar smaak
Bereiding ijsthee
- Zet een pan met 1 liter water op het vuur, voeg het kaneelstokje, kruidnagels en de kardemompeulen toe en breng aan de kook
- Voeg het sap en stukjes schil van de citroenen toe. Snij de schil zo dat je het wit niet meeneemt, dit geeft een bittere smaak
- Laat samen 20 minuten koken
- Haal de pan van het vuur en hang de theezakjes in het water, verwijder deze na 5 minuten (kruidenthee mag langer trekken). Voeg ook de munt toe
- Proef en roer eventueel wat ahornsiroop door de ice tea als je wat zoeter wil
- Laat de thee afkoelen en zet in de koelkast
- Serveer de ice tea koud met blokjes ijs, verse munt en een schijfje citroen
Bron: Healthy Vega
Rooibos ijsthee met perzik
Ingrediënten
- 1 liter water
- 1 dessertlepel gedroogde rooibos theebladeren.
- 1/4 vruchtvlees van een rijpe mango
Bereiding ijsthee
- Kook 1 liter water, giet het in een theepot en voeg de rooibos theebladeren toe.
- Laat het intrekken, verwijder de theebladeren en laat op eigen kracht afkoelen. Geen geduld? Nadat de rooibos thee voldoende is ingetrokken, kun je er ook wat koud water aan toevoegen.
- Zodra het theewater is afgekoeld, voeg je het vruchtvlees van de mango toe. Zorg dat het echt een rijpe mango is, dan krijgt de ijsthee sneller een sterke zoete smaak.
- Zet de ijsthee dan nog even in de koelkast, zodat je de ijsthee met het vruchtvlees van de mango kan ‘infusen’.
- Na ongeveer een uur is de zelfgemaakte gezonde suikervrije ice tea peach klaar om te serveren!
Bron: Kickstart Your Health
Rabarber ijsthee
Ingrediënten
- 1 liter water
- 8 stelen rabarber, in stukken van 5 cm
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker of eventueel wat honing
- takjes verse munt voor de garnering
Bereiding ijsthee
- Doe de rabarber in een pan met 1 liter water en breng aan de kook.
- Kook de rabarber gedurende 1 uur op laag vuur
- Zeef het water en voeg kokosbloesemsuiker of honing naar smaak toe. Roer goed door om op te laten lossen
- Laat de thee afkoelen door ijsblokjes toe te voegen en de thee in de koelkast te zetten
- Serveer met een takje munt
Bron: Martha Stewart
Hibiscus honing ijsthee
Ingrediënten
- 2 liter water
- 4 hibiscus theezakjes
- 3 eetlepels honing
- sap van 8 limoenen
Bereiding ijsthee
- Doe de theezakjes, honing en 1,5 liter water in een pan en laat het zacht koken gedurende 10 minuten
- Verwijder de theezakjes
- Voeg limoensap en een halve liter koud water toe en zet in de koelkast, minstens 1 uur lang.
Ga je nu zelf ijsthee maken en levert dit een mooi plaatje op?
Deel het dan met ons hieronder! Leuk als je ons weer kan inspireren, dankjewel!
Fruitwater maken?
Of is fruitwater maken meer je ‘ding’? Kijk dan naar mijn blog met recepten voor zelf fruitwater maken of mijn blog met recepten van water met fruit en kruiden!
Leave A Reply