Zelf ben ik gek op soepen! Ze moeten wel voldoende voedzaam zijn, want het is erg hinderlijk als je twee uur na je maaltje alweer trek hebt… Met deze soep is dat niet het geval 😉
Ingrediënten voor 4 kommen
- 1 courgette, ongeschild, in stukken
- 1 broccoli, in stukken
- 1 avocado, geschild en ontpit
- 2 uien
- 5 teentjes knoflook
- 3 lente-uitjes
- pijnboompitten
- kokosolie om in te bakken
- 2 groente bouillonblokjes zonder gist
- 1,5 liter water
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel komijn
- versgemalen peper
Bereiding
- Snij de uien en knoflook fijn en fruit in een koekenpan met een beetje kokosolie
- voeg courgette en broccoli toe en bak even mee
- Voeg water en bouillonblokjes toe en breng aan de kook
- Laat de soep kort koken (3 minuten is meer dan voldoende)
- Doe de warme soep in een keukenmachine of blender of gebruik een staafmixer. Mix net zo lang totdat er een gladde, gebonden massa ontstaat.
- Voeg de avocado toe in stukjes en mix deze enkele seconden mee. De soep wordt zo heerlijk dik en romig
- Voeg de kruiden toe naar smaak
- Garneer met de rauwe lente-ui en geroosterde pijnboompitten
Jawel, mijn eerste recept op Detoxplein online met mijn eerste foto! Food Photography uit de hand bleek geen goed idee en buiten dat: ook je eetgezelschap heeft wat geduld nodig 😉
Leave A Reply